Om magnetterapi

Magnetbutikken.dk

Magnet-terapi


Magnetterapi har været kendt i mange århundreder og anvendes til at styrke blodomløbet -  og dermed kroppens naturlige opheling -  og til at lindre gener og ubehag i muskler og led.


Især i de asiatiske lande anvender man magnetterapi i det daglige, men også de gamle grækere og ægyptere brugte magnetisk hematit til smertelindring. Med vor tids teknologi har man kunnet se en ændring af de røde blodceller på personer, der har gået med magnetsmykker gennem få uger. Blodcellerne har en tendens til at klumpe sig sammen sig sammen, men magnetvirkningen gør, at de skilles ad og derved flyder hurtigere og nemmere gennem vores blodbaner. Således får vi tilført ilt og affaldsstofferne transporteres væk mere effektivt.


Når kredsløbet er i orden, er kroppen ofte i stand til at hele sig selv.

Det er vigtigt at påpege, at det ikke er magneterne, i sig selv, som er helbredende. Det er de forudsætninger magnetfelterne skaber, der øger kroppens evne til at vedligeholde og helbrede organismen, på en helt naturlig måde.


Magnet-terapi:


 • Kan virke lindrende og betændelseshæmmende
 • Fremmer sårheling
 • Virker muskelafslappende
 • Øger blodgennemstrømning  og blodcirkulationen i kroppen
 • Forbedrer ilttilførsel og iltoptagelse i levende væv og celler
 • Styrker immunsystemet       
 • Øger afgiftning og udskillelse af affaldsstoffer


Millioner af mennesker over hele verden benytter sig af magneternes kraft og oplever især god virkning ved f.eks:


 • Gigt, fibromyalgi og andre ledsmerter
 • Migræne og spændingshovepine
 • Menstruationssmerter
 • Muskelspændinger og overanstrengte muskler
 • Infiltrationer
 • Forhøjet blodtryk
 • Uro i kroppen
 • Kolde fingre og tæer
 • Sovende fornemmelser og følelsesløshed
 • Betændelse i sener og væv
 • Seneskedehindebetændelse, tennisalbue
 • Andre former for smerter i ryg, knæ, albue, fodled m.v.


Desuden mener man at magnetfelter på længere sigt har indvirkning på:

(disse virkninger er sværere at måle og dokumentere)


 • Allergier
 • Bronkitis
 • Diabetes
 • Fordøjelsesbesvær
 • Følelsesløshed
 • Hjerte/kar sygdomme
 • Hudproblemer
 • Hyperaktivitet (eks. damp børn)
 • Nervøsitet
 • Overgangsalder
 • Psoriasis
 • Søvnproblemer
 • Stive skuldre
 • Tinnitus             
 • Træthed og meget andet


Magnetterapi virker først og fremmest ved, at forbedre blodcirkulationen og blodets evne til at transportere ilt. Blodgennemstrømnings-hastigheden bliver forøget, samtidig med at alle celler får øget tilførsel af ilt, næring, og at affaldsstoffer bliver ført væk. Magnetterapien påvirker dit blod, hver gang det passerer over magnetfeltet.

Magnetfelter øger cirkulationen i levende væv, og har desuden effekt mod praktisk taget alle former for smerter og betændelsestilstande.

Det er ikke magneterne i sig selv som er helbredende, men det er de forudsætninger, som magnetfelterne skaber, der bedrer organismens evne til at vedligeholde og helbrede sig selv.  Jo bedre dit blodomløb er – jo bedre fungerer din organisme.


Når man starter på at anvende magneter, kan man opleve ubehag, kriblende fornemmelse og øgede symptomer på skavanker. Det er simpelthen affaldsstofferne der bliver presset gennem af systemet og den øgede blodgennemstrømning der påvirker din krop. Ubehaget fortager sig efter kort tid og er ikke på nogen måde skadeligt.


Magnetbehandling kan og må ikke erstatte lægeordineret medicin, men kan lindre og mindske brugen af smertestillende medicin. Der er ikke konstateret bivirkninger ved magnetterapi, og man kan ikke over-behandle.

Magnetterapi bør ikke anvendes af gravide og folk med pace-maker eller insulinpumpe.


Magnetterapi har været kendt gennem mange århundreder og har været brugt til at hele og lindre smerter. Med vor tids teknologi har man kunnet se en ændring af de røde blodceller på personer, der har gået med magnetsmykker gennem få uger. Blodcellerne har det med at klumpe sig sammen, men magnetvirkningen gør, at de skilles ad og derved flyder hurtigere og nemmere gennem vores blodbaner. Således får vi tilført ilt og affaldsstofferne transporteres væk mere effektivt. Når kredsløbet er i orden, er kroppen i stand til at hele sig selv .


Menneskene skaber selv svage magnetiske felter. Disse skabes af cellernes kemiske reaktioner og ionstrømmene i nervesystemet. Kroppen består af celler og alle cellerne består af komponenter, der har en elektisk ladning. Ladningerne er i konstant bevægelse i cellerne og danner derved magnetiske kræfter. Dette er ved videnskabelig forskning bevist. Når man tilfører magnetisme, der bevæger de elektrisk ladede komponenter i cellerne, kan man forbedre cellernes livsbetingelser.


I sygdomsramte områder har mange partikler svækkede ladninger. Det bevirker, at cellernes stofskifte nedsættes. Tilførsel af ilt og næringsstoffer reduceres, og der lagres affaldsstoffer i cellerne. Behandling med magnetfeltterapi påvirker cellerne og partiklerne genoplades. Blodårerne udvides af den elektromagnetiske påvirkning, gennemløbsmodstanden i årerne nedsættes og blodcirkulationen kan øges op til 400%. Dette er bevist og dokumenteret af Loma LInda sygehuset i USA. Det medfører et øget stofskifte i cellerne og en øget iltning.


Den øgede cirkulation fører til en mere effektiv udskilning af affaldsstoffer og reducering af kolesterol og kalkaflejring i blodkarrene. Enzymaktivitet og hormonproduktion stabiliseres, syre og base-balancen i kroppen forbedres og magnetfeltterapi beroliger det autonome nervesystem og stabiliserer de indre organers funktioner. Immunforsvaret vil fungere bedre og sygdomme (smerter) vil derfor forsvinde hurtigere. Derudover virker stærke nord-magneter akut smerte-lindrende.Det er vigtigt at understrege, at det ikke er magneterne der helbreder, men de forudsætninger magneterne skaber hjælper kroppen til at helbrede sig selv.


"Radiodoktoren" Carsten Vagn-Hansens skriver på sin hjemmeside om magneter og magnetterapi :


"Statiske magneter, som sættes på huden med hudvenligt plaster, eller fastholde med bandager, virker smertestillende, bedrer kredsløbet og hjælper med opheling af vævene. Magnetarmbånd bruges af 90 procent af de bedste golfspillere i USA, og der er en ny videnskabelig undersøgelse, som klart viser, at de hjælper på smerter ved leddegigt.


Når blodet passerer under en magnet eller et magnetarmbånd, vil blodlegemerne blive positivt ladet, så de frastøder hinanden og væggene i blodårerne, som også er positivt ladet. Det betyder, at der ikke dannes klumper af blodlegemer (pengerulledannelse), og derved strømmer blodet meget bedre gennem kroppen. Det bedrer ilttilførslen og modvirker blodpropper. En anden form for statiske magneter er magnetindlægssåler til sko og støvler. Her har forskning blandt andet vist, at de kan hjælpe mod nervebetændelse i fødderne, men de stabiliserer hele kroppen.Mange mennesker har haft glæde af at bruge en topmadras med indbyggede magneter"


Magnetterapi brugt i antikke kulturer:


Magnetterapi er beskrevet tilbage fra de antikke kulturer. Det gælder også Kina. I en af den mest berømte bøger fra Kina ”Shen Nong Ben Cao”, der er to tusind år gammel, er magnet behandling af ledsmerter i hele kroppen beskrevet i meget positive vendinger. Magneter betegnes som ”kærlig omsorgssten”. Det er store ord for en kineser. Det viser den store betydning, som magnet behandlingen havde for kineserne – også på det tidspunkt.


Jorden er der største magnetfelt tæt på os. Vi mærker det ikke i det daglige, ligesom vi ikke registrerer luften, der omgiver os hele tiden. Men vi kan ikke undvære luften ligesom vi ikke kan undvære magnetfeltet.

Over tid har Jordens magnetiske sydpol og nordpol nærmet sig hinanden. Det betyder, at de geomagnetiske kræfter er blevet svagere. Betonbyggeri, biler og andre af dagligdagens installationer har en afskærmende effekt overfor de geomagnetiske kræfter. Det er ikke kun mennesker, men alle levende organismer, der påvirkes af magnetfelter.


Her er et par eksempler:


Den kinesiske forsker Chen Zhi udførte forsøg med hvidløgsplanter. Den ene gruppe hvidløgsplanter groede i det traditionelle magnetfelt (Jordens magnetflet 0,3-0,5 gauss). Den anden gruppe hvidløgsplanter var omgivet af et magnetfelt på 50 gauss. Efter 25 dage havde hvidløgsplanterne med 50 gauss udviklet hvidløg, der i gennemsnit var 3,3 cm større end de hvidløg, der voksede i det traditionelle magnetfelt.


På Zhongshan Universitetet i Kina har de udført forsøg med guldfisk i to akvarier. Det ene akvarium fik et magnetisk felt. Man stoppede med at fodre guldfiskene. Efter 21 dag begyndte guldfiskene i det almindelige akvarium at dø. Efter 30 dag var alle guldfisk døde. I akvariet med magnetfeltet døde de første guldfisk efter 30 dage. Først efter 60 dage var alle guldfisk døde i det akvarium, der fik tilført magnetfelt.


Magnetisme virker på alle celler i vores organisme. Det betyder, at magnetterapi kan anvendes på næsten alle symptomer/lidelser. I litteraturen er mere end 100 forskellige sygdomme og lidelser beskrevet i forbindelse med magnetterapi. Professor Zhou fra kina har i 1994 udgivet bogen ”Magnetterapi”. Han har 40 års erfaring med magnetterapi, og er førende inden for området.


Professor Zhou fra Kina anfører, at magnetterapi er effektiv på følgende lidelser:


- Medicinske sygdomme: bronkitis, astma, lungebetændelse, galdeblærebetændelse, sår på tolvfingertarmen, forstoppelse, for højt blodtryk, for meget fedt i blodet (hyperlipidæmi), åreforkalkning, blodpropper i hjernen, hjertelidelser, årebetændelse og blodpropper i ben, reumatiske hjertesygdomme, leddegigt, slidgigt, frossen skulder, seneskedehindebetændelse, bindevævssygdomme (autoimmune lidelser), iskias, trigeminusneuralgi, migræne, ansigtsnervelammelse, nervøs svækkelse, søvnløshed, diabetesproblemer, betændelse i prostata og urinvejsinfektion.


- Kirurgiske sygdomme: forstørret prostata, cyster, åreknuder, brystbetændelse, cyster i brysterne, slidgigt og betændelse i rygsøjlens sideled (spondylose), diskusprolaps, urinvejsinfektion, nyresten, forstuvninger, genoptræning efter knoglebrud, hæmorider.


- Gynækologiske sygdomme: underlivssmerter (dysmenorre), uregelmæssig menstruation, uterus fibromer og underlivsbetændelse.


- Børnesygdomme: Mellemørebetændelse, astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse, ufrivillig vandladning, diare, forstoppelse og kolik.


- Hudlidelser: sår og kløe, helvedesild, eksem, nældefeber, neurodermitis, psoriasis.


- Ører-næse-hals sygdomme: Nervøs tinnitus, døvhed, høfeber, allergisk rhinitis, halskatar, hæshed, sår i munden og gigt i kæbeled.


Det er altid vigtigt at søge læge, når man føler sig syg - Magnetterapi kan anvendes som et supplement. Nedtrapning af medicin bør ske i samråd med egen læge.


Kort fortalt virker magnetterapi generelt i modsætning til medicin, der virker specifikt. Det gør magnetterapi meget alsidig og anvendelig. Magnetterapi kan sammenlignes med vitaminer. Det er noget kroppen har brug for. Mangel på vitamin kan give en række lidelser og gener. På samme måde kan magnetterapi anvendes dels forebyggende og dels, når generne er opstået. Den kendte radio/tv læge Carsten Vagn Hansen har skrevet, at magnetterapi er fremtidens medicin.


Her finder du links til andre steder, du kan søge information omkring magnetterapi:
Magnetbutikken v/Rikke Pettersson

Halvdansvej 6, 3080  Tikøb

info@magnetbutikken.dk - tlf. 2233 8722

Cvr. 1842 4371